Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás
Házhozszállítás

Cikkek, írások, energiatakarékos fűtésrendszerekről
2019.09.12 10:53

3 megoldás a fatüzelés kiváltására

Ez a 3 legjobb megoldás, a fatüzelés automatizálására

Kiváltás, vagy kiegészítés? 
Mindegyikre van már tökéletes megoldás és meg is mutatjuk neked.

Ez a 3 legjobb megoldás, a fatüzelés automatizálására

Kiváltás, vagy kiegészítés? 
Mindegyikre van már tökéletes megoldás

 

Mind a 3 megoldásban az a közös, hogy teljesen automatizált és akár távolról is vezérelhető. Tehát a fatüzelés legnagyobb hátrányát, hogy naponta újra és újra be kell fűteni, mindegyik megoldás azonnal orvosolja. Nem kell azon sem aggódni többet, hogy mi van ha elutazunk és jéghideg házba érkezünk vissza a téli kikapcsolódásból.

További hatalmas előny, hogy mindegyikhez felhasználható a napelem által termelt áram.

Ezt a 3 fűtésmegoldást már ismered tőlünk. Most viszont a fa tüzelés kiváltása és kiegészítésének az oldaláról mutatom be az előnyöket és hátrányokat. Megmutatom azt is, hogy mikor, melyiket érdemes választanod.

Ezzel az írással a célom, hogy az elolvasás után, sokkal tisztábban lásd, melyik az a megoldás a 3 közül, ami neked a legmegfelelőbb.

Az elmúlt 6 évben, mindegyik megoldással van már gyakorlati tapasztalatunk is és ügyfeleink visszajelzései alapján is sokat tanultunk.

1, Hőszivattyú kiváltásra

Panasonic hőszivattyú

 

A három modern fűtésmegoldás közül, ez a legköltségesebb befektetés, de cserébe ettől is kapjuk a legtöbbet. A hőszivattyú a legoptimálisabb, ha a ház szigetelt és padlófűtés van a házban. Ebben az esetben nem csak automata fűtésrendszert kapunk a napi rendszeres munkát igénylő fatüzelés helyett, hanem a fűtésköltségünk is csökken. továbbá a hőszivattyú egész évben a használati melegvizet is fillérekből termeli meg. 
De a mai technológiával már radiátoros, vagy kevésbé szigetelt házak fűtése is teljes mértékben megoldható hőszivattyúval.

  • 20-30% megtakarítás a fűtésköltségből
  • Olcsó használati melegvíz készítés
  • Nincs hőingadozás. Sem este túlfűtött, sem reggel hideg ház 
  • Napelemmel nullázható fűtésköltség

 

PANASONIC hőszivattyúkról bővebben itt >>> 

 

1,5 Hőszivattyú kiegészítésre

LG Therma V hőszivattyú

 

Több ügyfelünk is úgy döntött, hogy nem szeretné teljesen kiváltani a fűtését hőszivattyúval, csak kiegészíteni. 
Ennek több érthető magyarázata is van:

  • Szeretné, ha nem lenne olyan költséges a beruházás
  • Van napelem által termelt áram felesleg
  • Csak az őszi és tavaszi (átmeneti) időszakot szeretné kiváltani, amikor nem érdemes begyújtani.

Ilyen esetben, az LG Therma V család monoblokkos készülékeit szoktuk ajánlani, mivel ezek kedvező árú, pont ilyen célra optimális készülékek. Szinte a feléből meg lehet úszni a beruházást, mintha teljes kiváltást csinálnánk. Cserébe lesz a télen 20-30 olyan hideg nap, amikor a hőszivattyú egyedül nem bírja és a kazánba is be kell gyújtani. 

LG Therma V hőszivattyúk csomagajánlatban, telepítéssel együtt itt >>>

 

Elektromos padlófűtés:

elektromos padlófűtés

 

Vegyes tüzelés mellé, az ügyfeleink általában kiegészítésnek kérik,mivel egyszerű telepíteni, karbantartás mentes, és teljesen automata. Az alap termosztátok is programozhatóak, de pár ezer forinttal drágábban már mobil telefonunkról irányíthatjuk az elektromos padlófűtésünk.

A másik kiemelkedő előnye a komfort. Reggel arra kelni, hogy nem fagy oda a lábunk a padlóhoz, megfizethetetlen. 

Napelemmel szintén nullázható a fűtésköltség.

Hátránya a fogyasztás. Hiába a 100%-os hatásfok, ha az elektromos áram relatíve drága. (a kényelemért áldozni kell sajnos) De ezt úgy kell elképzelni, hogy a villanyszámlánk, fűtés mennyiségtől függően emelkedik havi 8.000Ft-al, a másik oldalon viszont kevesebb fa (vagy gáz) kell kb.:3-4000Ft-al. 

Elektromos padlófűtés telepítésről bővebben itt >>>

 

Klímás fűtés:

Klímás fűtés fogasztás

 

Az utóbbi években a klímák akkora fejlődésen mentek keresztül, hogy nem csak lehet velük fűteni, hanem kifejezetten ajánlott is. Egy fűtésre optimalizált klímával, olcsóbban lehet fűteni mint gázzal, vagy fával.

Nem csoda, hogy az utóbbi években két klíma szezon van. Egy nyár elején, amikor az első kánikulai napok beköszöntenek, a második pedig szeptember elején indul. Mert a lehulló falevelek láttán eszünkbe jut, hogy újra jönnek a favágós, begyújtós, hamuzós napok és jó lenne valami modernebb megoldás.

Jelentem van! A klímás fűtés. Kedvező bekerülési költség, gyors, 1 napos telepítés, kedvező fogyasztás és napelemmel termelt árammal akár ingyen fűthetsz.  Az pedig a legjobb az egészben, hogy ha majd jön a nyár, ezzel a készülékkel hűteni is tudod a házat. 

Van-e hátránya? Hát persze hogy van. 
Bocs, hogy elveszem a kedved, de mindig azt mondom, hogy nincs olyan, hogy legjobb megoldás. A klímás fűtés hanggal jár. Nagyon csendesek a mai készülékek, de nem hangtalanok. Mozgatja a levegőt. Van akit ez utóbbi zavar, van akit nem. A fürdőben nem fűtünk klímával, mert az nagyon kellemetlen. Oda elektromos kiegészítés kell. Nem fog olyan olcsón készíteni melegvizet, mint a hőszivattyú. 

Hűtő-fűtő klímák beszereléssel együtt itt >>>

Ha klímás fűtésben gondolkozol, akkor gyere el Győri úti bemutató termünkbe és próbáld ki. Jelenleg is jöhetsz bármikor nyitvatartási időn belül, de január 15-től teljesen átalakulunk.

Sopron, Győri út 42. alatt megnyitjuk a MODERN és ENRGIATAKARÉKOS FŰTÉSEK BEMUTATÓTERMÉT

Nézz be hozzánk és megtekintheted, megfoghatod, kipróbálhatod az elektromos padlófűtést, a klímás fűtést és a hőszivattyút is.

Eldöntheted, neked melyik a legmegfelelőbb. 

 

Köszönöm a figyelmet:
Kiss Gábor
www.pacohaus.hu