Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás
Házhozszállítás

Cikkek, írások, energiatakarékos fűtésrendszerekről
2020.02.05 10:50

Mekkora hőszivattyút vegyek

Mekkora hőszivattyút vegyek? 

Hőszivattyú méretezés elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszú 
évekig elégedett legyél a hőszivattyús fűtéseddel. 

Most, egy különleges lehetőség miatt ezt ingyen elkészítjük neked.

 

MEKKORA HŐSZIVATTYÚT VEGYEK?


Hangzik el a kérdés elég sűrűn, építkezős csoportokban a Facebookon, illetve sokan kérdezik tőlem is. Ezt így, hasraütés szerűen nem lehet megmondani. Ami biztos, hogy a hőszivattyút precízen méretezni kell a házhoz.

Miért van szükség
hőszivattyú méretezésre?
   

Első sorban azért, hogy ne legyen kevés a teljesítménye nagy hidegekben, mert akkor nem fogja kifűteni a házadat. Ez a legtöbb építkezőknek egyértelmű.
De azt már jóval kevesebben tudják, hogy sokkal nagyobb hőszivattyút sem érdemes. Egyrészt azért, mert ha feleslegesen veszel nagyobb hőszivattyút, akkor az feleslegesen lesz drágább pár 100 ezer forinttal, feleslegesen lesz hangosabb és mindennek tetejében,
amire lehet nem is gondoltál:

HAMARABB FOG ELROMLANI ÉS
TÖBBET FOG FOGYASZTANI

Az új inverteres hőszivattyúk már úgy vannak megalkotva, hogy ha tehetik nem állnak meg, hanem az inverter segítségével csökkentik a bennük lévő kompresszor fordulatszámát. Ha túl nagy a hőszivattyú, akkor -5, -10 fokban is túl sűrűn ki-be kapcsolgat. Ami nem igazán jó.

Ez elsőre fúrcsának is tűnhet, hogy szinte mindig megy a hőszivattyú. Igen megy, de egy lassabb fordulatszámon, csökkentett teljesítményen. A hőszivattyúknak ez kifejezetten jót tesz és ebből neked is előnyöd származik.

 

 

Ilyenkor kedvező lesz a fogyasztás is, mégpedig 2 okból:

  1. Visszafogott teljesítmény de ugyanakkora a hőszivattyú hátsó felén lévő hőcserélő, mintha padlógázon működne. Ez pedig hatásfok növekedést jelent. Nem akarlak szakmai dolgokkal untatni, legyen annyi elég, hogy ez javítja a hatásfokot ahhoz képest mintha ki-be kapcsolgatna a hőszivattyú.

  2. Amikor egy hőszivattyú elindul, 15-20 perc mire optimálisak lesznek a benne lezajló folyamatok, amik az energiatakarékos működésért felelősek. Ha egy hőszivattyú fél óránként ki és be kapcsol az egyszerűen nem tud jó hatásfokkal, kiemelkedő hatékonysággal működni.

 

A sűrűnk ki és be kapcsolgató hőszivattyú hamarabb tönkre megy, mint az, amelyik visszafogott fordulaton, szinte folyamatosan üzemel. A hőszivattyús technológia egyszerűen ilyen. A hűtő, a klíma is ezen az elven működik és egyiknek sem tesz jót, a sűrű ki és be kapcsolgatás. Sem a fogyasztást, sem az élettartamot nézve.

Nekünk az a feladatunk, hogy az általad megadott paraméterek (tervrajz) alapján meghatározzuk mekkora hőszivattyú kell ahhoz, hogy mind a két fontos feltétel teljesüljön.

  1. A legnagyobb hidegben is stabilan tudja fűteni a házad.

  2. Enyhébb időben képes legyen az inverter annyira lecsökkenteni a teljesítményt, hogy még ne kelljen sűrűn és feleslegesen ki és be kapcsolgatni a hőszivattyúdnak.

Szóval, ha tudni szeretnéd, hogy pontosan mekkora teljesítményű hőszivattyú szükséges a házadhoz, ami garantáltan kifűti a legnagyobb hidegben is a házadat, mindezt gazdaságosan, hosszú évekig és nem dobsz rá ki feleslegesen pénzt, akkor látogass el, ide:

    MODERN és ENERGIATAKARÉKOS
FŰTÉSRENDSZEREK BEMUTATÓTERME  


Sopron, Győri út 42. (Ford autó szalon mellett)

Nyitva tartás: h-p 9:00-12:00 és 13:00-17:00-ig
                         sz: 9:00-12:00-ig

Mit kell tenned:
Gyere be a bemutató terembe nyitvatartási időben, hozd magaddal a tervrajzokat 
és két nap alatt elkészítjük a számításokat

Feltételek:
-Új építés
-
Kész, végleges tervrajzok.
-
Az építkezés helyszíne Sopron, vagy 40 kilométeres vonzáskörzete
-Lehet folyamatban lévő és 2020-ban kezdődő építkezés is

Mit hozzál magaddal:
Végleges tervrajzok. Nem csak alaprajz
Ha van gépészeti terv, energetikai számítások

Mi fog történni:
A bemutató teremben Kiss Tiborral fogsz találkozni, akinek átadhatod a terveket, 
illetve fog kérdezni pár dolgot ami a számításokhoz szükséges. Pl.: radiátor, vagy hőszivattyú lesz a hőleadó rendszer, hány fokot szeretnétek tartani a lakásban, stb…

Majd elvégezzük a számításokat és két munkanap múlva jöhetsz is érte.

Mennyibe kerül?
A hirdetésben is említett tavaly megnyert energetikai célú pályázat miatt ezt megtérítik nekünk.
Számodra teljesen ingyenes és nem jár semmi féle kötelezettséggel.

 

Várunk szeretettel!