Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás
Házhozszállítás

Cikkek, írások, energiatakarékos fűtésrendszerekről
2020.07.04 11:30

ezért ne vegyél klímát webáruházból

Ha webáruházból rendeled a klímát, 
akkor könnyen ugorhat a garancia is.

 

Egyre sűrűbben találkozunk olyannal, hogy a meghibásodott még garanciális klímának nem oldják meg a javítását. Hogyan lehetséges ez? 

A webáruházak árai gyakran csábítóak lehetnek, de ami elsőre olcsó, az könnyen lehet a végére a drágább. Amikor webáruházból vásárol valaki klímát, akkor keres hozzá egy szerelőt. Egy fusizós szerelő is el kér 60.000Ft-ot, egy komolyabb szakmai múlttal rendelkező szerelő, akinek az irodája, telephelye az az autó amivel ép odagurult hozzád, simán el kér 80.000Ft-ot. Ha a kettőt összeadod, akkor nem is spórolsz sokat.

 

De a lényeg csak most jön:
Ezért van veszélyben
a teljes körű garancia


Például egy Gree Klíma amit megveszel az Emagon és kiderül, hogy Romániából, szürke importból származik, arra a Hivatalos Magyar Gree importőrtől nem várhatjuk, hogy ingyen megjavítsa, garanciális probléma esetén.

Ha hivatalosan is Magyarországi a klíma, amit vásároltunk, az egy fokkal jobb eset, de garancia tekintetében nem dőlhetünk hátra.  A szerelő aki beszereli, az csak a klímakör összekötéséért felelős. Le egyszerűsítve, ha a gáz elment, az rá tartozik. Minden más probléma nem az Ő gondja. Ha meg költség kímélés miatt meg spóroltuk a számlát a szerelésről, akkor ez még kockázatosabb.

Nekünk 2 hete volt egy olyan esetünk, ahol a helyszíne vettük észre, ahogy a klíma kültéri egységét lejthette valaki (futár, raktáros) és a külseje több oldalán is sérült. Visszamentünk a raktárba egy ugyan olyan típusú klímáért és felszereltük azt.
A megrendelő ebből annyit vett észre, hogy már a második kültéri egységet cipeljük az emeletre.
Ha ezt a klímát külön, webáruházból rendeli, akkor a garanciális ügyintézés, (visszaküldés, vitatkozás) mind a megrendelő vállát nyomta volna. És az sem lett volna meglepő, hogy ha az odarendelt klíma szerelő + kiszállási díjat számított volna fel.

Ahhoz, hogy nyugodtan hátradölhess, a klímát attól a cégtől kell venni, aki telepíti.

 

klima szerelő

Mi a helyzet a Paco Haus-nál?

Kerüljük a szürke importot. A Gree, az Rcool, a Panasonic és a Toshiba klímákat is a hivatalos importőrtől szerezzük be. így a garancia teljes értékű, Ha bármilyen probléma van a klímáddal, akkor nincs egymásra mutogatás. Megyünk és rövid időn belül elhárítjuk. Felvesszük a jegyzőkönyvet, intézzük a hivatalos importőrrel az alkatrészbeszerzést és megjavítjuk a készüléket. 

Napi kapcsolatban állunk a hivatalos képviseletekkel, ha alkatrészre van szükség, azokat gyorsan be tudjuk szerezni.

 

Ezért éri meg azzal szereltetni a klímát,
akitől veszed