Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Szavazás
Házhozszállítás

Hővisszanyerős szellőztető

Főkategória >Hővisszanyerős szellőztető

Az egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztetők
koronázatlan királya.


Prana 150 prémium hővisszanyerős szellőztető

Drasztikus
páratartalom csökkentés: 

A Prana hővisszanyerős szellőztetők (rekuperátor) úgy csökkentik a penészesedést okozó páratartalmat, hogy a lakásod meleget nem engedik ki az utcára.
Mindeközben a folyamatot egy intelligens, hőfok, jelenlét, szűrő tisztaság és páratartalom figyelő rendszer felügyeli. 

Ha eleget szellőztetsz, akkor 30-35%-al többet kell fűteni. Ezért az emberek általában közel sem szellőztetnek annyit télen, mint ami optimális lenne. Amit teljesen megértek. 

A lakás levegője akkor kellemes, ha a bioenergetikai tulajdonságai azonosak a természetes kinti levegővel.
Tudjuk, hogy az egészséges mikroklíma – a friss levegő és a tiszta falak -> nedvesség és a penész nélkül, a száraz párásodás nélküli ablakok fontosak a család egészsége szempontjából.

A korszerű műanyag ablakok és épületszigetelés használatával megszűnt a lakások természetes szellőzése, egyre gyakrabban alakul ki asztma, allergia és egyéb légúti betegségek, a lakásban kialakuló penész és egyéb gombák elszaporodása miatt.
Ez nemcsak kellemetlen, de veszélyes is az egészségre. Ezt nevezzük “beteg ház szindrómának”, amelyet főleg az elégtelen szellőzés okoz.

Másik fontos eleme a levegő hőenergiájának megtartása a szobában, a magas energiahatékonysággal a téli fűtési költségek akár 30%-a és a nyári légkondicionálás akár 70%-a is megtakarítható.

A megoldás egy olyan szabályzott szellőztetés, amely energiatakarékos és természetes, egészséges levegőt biztosít.

 

PRANA – innovatív hőcserélős szellőztető

Hagyományos szellőztetés esetén a lakás télen kihűl, nyáron felmelegszik.
Helyi hővisszanyerős készülék esetén az elhasznált meleg levegőt eltávolítjuk a szobákból, a hideg levegőt kívülről a falba épített hőcserélőn felmelegítve keresztül vezetjük be.

2-4 db fali készülék beépítésével – légcsatorna csövezés kiépítése nélkül is – akár a teljes lakás vagy ház légcsere szükségletét biztosítani lehet.

 

A Prana szó jelentése: élet, energia, lélegzet

A Prana kifejlesztésekor a fő cél a legmagasabb energetikai hasznosítás mellett a természetes jó levegőminőség biztosítása is volt. A fejlesztők ezért úgy döntöttek, hogy lemondanak a mesterséges levegőszűrő betétek használatáról, amely a bakteriológiai szennyeződések fő forrása lehet. A felhasználók esetleges figyelmetlensége vagy nemtörődömsége az elkoszolódott szűrők cseréjét elhalaszthatja, amely a levegő minőségét ronthatja.

Az egyedi szerkezeti kialakítás, a ciklonos szűrési technológia lehetővé teszi, hogy a kívülről bejutó por és szennyeződések nagy része ne jusson a lakótérbe, de a levegő megőrizze a természetességét, egészséges ionos összetételét, bioenergetikai tulajdonságait.

A szellőzőgép a helyiség elhasznált, nedves áporodott, szennyezett (por, füst, CO2, vegyi anyagok) levegőjét kivezeti és biztosítja beáramló friss levegőt kívülről.

A szerkezeti felépítése biztosítja, hogy a két levegő nem keveredjen.
Hengeres szerkezete és RÉZ HŐCSERÉLŐJE biztosítja a hatékony hőátadást. A réz hőcserélő – azon kívül, hogy kiváló hővezető – antiszeptikus tulajdonsága révén természetes fertőtlenítést biztosít (hasonlóan az ezüsthöz).

Az energia-visszanyerés mértéke a Prana hővisszanyerő rendszer esetén eléri a 91%-ot (A+)

A hővisszanyerős szellőztetők egyre népszerűbbek, mert ezek a rendszerek télen a hőt, nyáron a hűvöset a házban tartják, ezzel jelentős megtakarítás érhető el a fűtésen és a klimatizáláson
(a Prana készülék átlagos fogyasztása mindössze 30 W * h.)

A Prana rekuperátor egy olyan ellenáramlású mechanikus szellőztető rendszer, amelyben az elszívás és a légbevezetés egyidejűleg történik, keverés nélkül, ellentétben a kerámia-betétes hőcserélőkkel.

Miben más, miben jobb a PRANA hővisszanyerős szellőztető, 
mint többi egyhelyiséges készülék? 

Prana rekuperátor működése

A PRANA TITOK:
A Prana rekuperátorok lelke,
egy valódi ellenáramú hőcserélő

PRANA ugyan azt az ellenáramú hőcserélő technikát alkalmazza, mint a nagy, akár 1.500.000Ft-nál is drágább rendszerek, csak kicsit egyszerüsített változatban. 

Az piacon megtalálható legtöbb egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztetőben viszont nincs ellenáramú hőcserélő. Csupán egy kerámia betét, amin keresztül 1 percig kifele fúja a készülék a levegőt, átmelegíti a kerámiabetétet, majd elkezd visszafele szívni és a kerámia betét visszaadja a hő egy részét.  

Sajnos nagyon kis részét. A hatásfoka valós használati körülmények között csapnivaló. 

 

A PRANA egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztetői ezzel szemben:

  • 2 ventillátort tartalmaznak
  • valódi ellenáramú hőcserélóvel rendelkeznek
  • megfelelnek a 2020-tól életbe lépő energetikai követelményeknek
  • A++ hatékonyság
  • páratartalom érzékelő
  • jelenlét érzékelő 
  • kedvező ár

Sopronban, a Győri út 42.ben a 
   MODERN és ENERGIATAKARÉKOS 
FŰTÉSRENDSZEREK BEMUTATÓTERME-ben megtekinthető, kipróbálható.

Megendelni, pedig többféleképen is meg tudod. Bedobod a kosába, mint egy webáruházba, kiválasztod a fizetési módot, megadod az elérhetőséged és pá napon belül egyeztetünk veled. 
Nyugi, ha a helyszín nem alkalmas, vagy bármi más okból a telepítés nem lehetséges, akkor semmi féle kötelezettséged nem lesz. Ha előre utaltad a pénzt, akkor visszakapod 100%-ban. 

Nem csak a webáruházon keresztül, hanem a Sopron, Győri út 42. alatti bemutatótermünkben is megrendelheted a telepítést személyesen, vagy akár az alábbi telefon számon is tudsz egyeztetni Kiss Tibor kollégámmal. +36704264205

 


Sorrend: